събота, 4 август 2012 г.

"Имало едно време" се противопоставя на коефициентите и разваля проклятието!!!


Противопоставяйки се на коефициентите, приказната драма на ABC "Имало едно време" се превърна в изненадващ хит и приключи своя първи сезон през май с изненадващ обрат, който остави зрителите да чакат с нетърпение следващия сезон. С наближаващия сезон 2, създателите на драмата и звездите се срещнаха с репортерите на Comic Con, за да дадат няколко подсказки за това, което предстои тази есен.
Създателите Едуард Китсис и Адам Хоровиц центрират сериала около Ема Суон (Дженифър Морисън) - сирак, 28 годишна, която е намерена от сина, който е дала за осиновяване преди 10 години и доведена от него в Сторибрук, Мейн - град, обитаван от приказни герои, които са хванати в капан в нашият свят и не си спомнят кои са всъщност заради проклятието на Злата кралица. Само Ема може да им помогне.
Продължаващия успех на "Имало едно време" - номер 1 шоу, в което не става дума за спорт, в неделните вечери не изненада никой повече от самите му създатели.
"Всички предвиждаха, че първо ние ще бъдем спрени." казва Китсис. "Нашата премиера беше срещу ежегодния бейзболен шампионат и футбола и ние реагирахме като "Ок, мъртви сме. Нека поне се уверим, че първите три епизода ще бъдат такива, каквито ги искаме.". В първи сезон бяха склонни на изненадващи сюжетни развития и разкрития за героите, но когато разбират, че са избрани за втори сезон това е най-големият шок за тях.
Голяма част от успеха на шоуто се дължи на познатите ни герои. "Бяхме големи късметлии в сезон 1 да направим героите, които наистина искаме и "Дисни" бяха много милостиви да ни позволят да използваме техните емблематични фигури."
Във втори сезон ще видим допълнение от нови, също така познати фигури "Капитан Кук е герой, който искаме наоколо за известно време." казва Китсис добавяйки, че това ще бъде "още една лоша история за него в която е вързан за нашите хора."
Следвайки водещите промени в края на първи сезон вече установените герои ще имат много неща с които да се справят "Те ще трябва да започнат да говорят за нещата, които са се случили в миналото." споделя Китсис.
Ключ към наближаващия сезон ще бъде Злата кралица / Реджина Милс изиграна от Лана Парила. "Мисля, че беше много умно. Мисля, че отворихме вратата към толкова много истории - можем да отидем навсякъде, въпреки че първият епизод се определя в края на финала.". Тя каза също, че не е сигурна какво следва за героинята й в новия сезон "Мисля, че ще бъде много забавно за мен да разделя тези двете (Реджина и Злата кралица)." казва Парила. "Любопитна съм да видя колко от Злата кралица познаваме от приказния свят. Ще бъде забавно да се изиграе."
Признавайки, че "изследването е безкрайно" Лана казва, че ще се обърне към разнообразни източници, които да й помогнат да оформи героинята си. Например Хилъри Клинтън е послужила като модел за прическата на Реджина и жестовете й. За Злата кралица е било "всичко от Урсула до Круиела де Вил".
Дженифър Гудуин, която е в ролята на Мери Маргарет Бланчард / Снежанка също е направила  проучване "Прочетох всяка версия на Снежанка, която успях да намеря. Изучавах анимационния филм на Дисни" споделя тя. За нея всичко това е било голяма мечта "Всичко, което съм искала някога е да бъда принцеса на Дисни" признава си тя. Джени описва Мери Маргарет като "най-големия враг на самата себе си и някой, който винаги си намира извинение да не получи това, което иска". В наближаващия сезон Гудуин ще слее двете героини. "Ще бъде много по-забавно за нас сега, когато развалихме проклятието" казва тя. "Сега всички можем да направим обединени версии на героите си. Ще бъде просто откачено забавно. Нямам представа как ще го направим." Снежанка / Мери Маргарет също така ще разбере, че има дъщеря - Ема Суон. "Мисля, че ще бъде изключително сложно." казва Гудуин. "Мисля, че те ще бъдат облекчени, но също така възмутени и объркани, защото са на една възраст в този момент."

**** Превод: Ахинора Бориславова

Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар