четвъртък, 27 септември 2012 г.

Спойлери от Дженифър Морисън!


Видяхме няколко клипа и трейлъри за сезон 2 на "Имало едно време", в които Снежанка и Чаровния принц са много нетърпеливи да започнат да бъдат родители на Ема отново, но тя не е особено нетърпелива. Можете ли да говорите за това как динамиката на шоуто се измества между тях?
Дженифър: Едно от тези неща е, че Ема е прекарала целия си живот търсейки родителите си и част от нея е вярвала, че никога няма да ги открие. Мисля, че е странно, ако бъда напълно честна - ако не ги открие не трябва да вярва, че са се отказали от нея. Би могла да вярва (не че би го пожелала на някого), че нещо ужасно се е случило с тях и може би вече не са били наоколо и може би затова се е отказала, за да не мисли за себе си като за "изоставена". Когато реалността за това, което си търсил през всичките тези години, внезапно излезе наяве, има голямо количество от емоции и объркване, които идват бързо, а Ема не е емоционално напреднал човек! (смее се) Тя определено е затворен в себе си човек в много отношения, носи своята много дебела броня и няма истински опит в овладяването на емоциите. Затова, когато трябва да бърза със случващите се чувства, нейният незабавен отговор е да се затвори в себе си или да каже някоя шега, за да се справи. Снежанка и Чаровния са много по-напреднали емоционално - те не са отгледани в системата за осиновявания, не са били изоставени, не е трябвало да разчитат само на себе си, за да оцелеят, да свършат в затвора или всички тези неща, които са се случили на Ема! (смее се) Те имат различен капацитет за овладяване на емоциите, а тя няма такъв. Така че това ще бъде процес и ще бъде малко по-трудно за Ема да научи как да овладява емоциите си, да приеме, че това е истина, защото идеята, че Снежанка и Чаровния принц са нейни родители продължава да бъде възмутителна. Тя се опитва, след като вече има всички доказателства, че е истина, но дори с всички доказателства - пак е лудост. Определено ще бъде сложен процес, който ще бъде смесен с всякакъв вид други неща - понякога се затваря в себе си, понякога е прекалено емоционална, понякога се шегува с това. Това наистина е началото на едно пътуване за Ема, за да се научи да има здравословни човешки емоции. 

Ема и Мери Маргарет вече са много близки, така че как ще се развие сега тяхната връзка?
Дженифър: Има много забавни моменти в това, защото преди това са били приятелки, на една и съща възраст са и в един момент Мери Маргарет иска да се държи като нейна майка, така че Ема реагира като "Аз бях тази, която се грижеше за теб тук. Трябва да се успокоиш." Определено ще е много забавно при тях. Ще се справяме с много сериозни неща, но също така има и чувство за хумор във факта, че Ема е тази, която се е грижела за хората в Сторибрук през последните няколко месеца, свикнала е тя да е отговорният човек и внезапно Мери Маргарет започва "О, не. Аз съм опасната Снежанка, аз мога да се справя и да се грижа за теб.", а аз реагирам "Почакай, какво?" Така че определено наближават забавни конфликти. 

Също така, тя и Дейвид не прекараха много време заедно през този сезон. Ще видим ли повече фокус между нея и баща ѝ?
Дженифър:
За да съм честна, отношенията между цялото семейство са в много особени обстоятелства, където изведнъж започват да си възстановяват отношенията, включително и Хенри, който се запознава с баба си и дядо си. Забавно е, защото имаше момент от премиерата, когато Хенри каза: "Предполагам, че ти си моят дядо." и е толкова откачено да казва "дядо" на 28 годишният Джош Далас. (смее се)

Последните описания за епизода приключват с това, че Ема и Снежанка са транспортирани някъде другаде. Може ли да ни кажете нещо за тяхното пътуване или каква е ролята им в премиерния епизод?
Дженифър:
Това, което мога да кажа е, че ние ще започнем епизода точно там, от където историята свърши, тоест момента, където те връщат спомените за съществуването си в Приказния свят. Ние незабавно навлизаме в конфликта в града, тъй като всички искат да накарат Реджина да си плати за това, което им е сторила. И тогава един герой казва: "Да, ние сме ядосани, но не падайте на нейното ниво". Така, че сега ние имаме всички изправени един срещу друг. Мога само да кажа, че това е резултат от конфликт започнал веднага в първи епизод от втори сезон и те са в позиция, в която трябва да бъдат намерени.

Ще видим ли ретроспекции с Ема и поглед над нейното минало по начина, по който видяхме с приказните герои?
Дженифър:
Да, а това всъщност е смешно, защото на Comic-Con, подразнихме всички с тези последователни символи в мъглата с тези герои, и показахме жълтата щуротия и хората започнаха да си мислят, че тази щуротия е герой, но всъщност означава, че веднага ще се върнем в миналото на Ема. Това беше техния начин да се символизират. Беше много вълнуващо и забавно, защото вече сме готови с епизода, където ще видим миналото на Ема. Ще я видим преди 10 години и ще видим разликите между живота ѝ тогава и между живота ѝ сега. Ще разберем какво се е променило за нея физически и емоционално.

Знаем също, че Себастиан Стан ще се върне като Джеферсън и че "Трикът на шапката" беше един страхотен епизод миналата година. Ема има ли някакви взаимоотношения с него от тогава?
Дженифър:
Всъщност нямат. Предполагам по начина по, който тя приключи всичко и какво се случи. Но той се връща и има много сериозна роля в първите два епизода по отношение на всички конфликти. Освен това, той има магия, която всички си мислят, че ще могат да използват, но не е имал взаимоотношения с Ема все още.

Последния път, когато видяхме Август (Ейон Бейли) той се превърна в дърво. Сега, когато проклятието е развалено ще го видим ли отново?
Дженифър:
Мога да ви кажа само, че ще го видим, но не мога да кажа при какви обстоятелства.

****  Превод: Симона Панчева и Ахинора Бориславова
Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар