неделя, 2 декември 2012 г.

Лана Парила разказва за евентуалните мотиви на Злата кралица!


Злата кралица е… почакайте - зла. Това се разбира от нейното име, това е нейната същност. Тя се бори срещу времето в "Имало едно време" и ролята е изпълнена от Лана Парила, която много често е добра. В понеделник ще бъде зимното прекъсване на сериала, което ни кара да подложим няколко теории на проверка, като зададем няколко простички въпроса, като например дали ще се засили съспенса и напрежението в новия епизод, защото Ема и Снежанка бързат, за да намерят сигурен начин и да преминат през портала обратно в Сторибрук. Обаче Реджина и г-н Голд ще направят всичко по силите си, за да задържат злата кралица Кора в света на приказките, дори ако с това действие принудят Ема и Снежанка да останат там и да бъдат подложени на опасност. За съжаление, това ще попречи на Реджина да успее да докаже пред Хенри, че се е променила и ще трябва да пренебрегне желанията му.

Но досега Реджина не правеше никакви магии. Това променя ли се?
Лана Парила: Мисля, че за нея това е вътрешна борба. Реджина започва с магията и магията я обсебва, а сега избира да не я използва, което не е лесно за нея поради много причини. Именно факта, че е обсебена от магията, комбиниран с факта, че я ненавижда са леко противоречиви, но тя не иска да остави съдбата на всички в ръцете на Румпелщилцхен и майка си. Но чувствата ѝ, макар подтиснати, са дълбоко в нея и тя осъзнава, че използването на магия винаги има цена, затова избира да не го прави. Част от нея иска да живее в свят, който е далече от всичко това. Това чувство се засилва и не знам в каква посока ще я отведе, но е факт, че вече се е загнездило в съзнанието ѝ.
 
Хенри не ѝ вярва много, най-вече на обещанието, че няма да използва магията за зло, нали?
Лана Парила: За нея ще е най-трудно да върне сина си обратно. Не знаем дали това изобщо ще се случи и това е най-тъжното и страшното нещо за Реджина. Но преди да се предаде, ако се предаде, аз мисля, че Реджина ще направи всичко по силите си, за да продължи по правия път. Не мисля, че това е поза, а че това е нещо, скрито дълбоко в същността ѝ, защото влюбената жена, която е била, преди да се превърне в Злата кралица, е още вътре в нея и очаква да бъде събудена с целувката на истинската любов. Тя ще се промени и ще си спомни какво е да обичаш истински, за да се върне при Хенри, но дано не е твърде късно.

Но тук има сериозно противоречие. От една страна Хенри не иска тя да прави магия, от друга, може да прави, щом ще върне обратно Ема и Снежанка. Това не я ли обърква?
Лана Парила: Да, ще видите, че тя не иска да използва магия, защото Хенри я помоли, но в същото време е изправена пред огромно противоречие. Намира се по средата. По кой път да поеме? Да потърси ли начин да върне Ема и Мери Маргарет, като използва магия? Или да удържи на думата си, че няма да използва? И в двата случая не печели и си мисля, че това е момент, който ще се радвате да видите, защото задълбава в същността ѝ.

Ще продължат ли Реджина и г-н Голд да се конфронтират?
Лана Парила: Те имат много странна и неразбираема връзка. Приличат ми на двете страни на една монета. Не могат да се понасят, но в крайна сметка се допълват. Колкото и да се мразят и да се изправят един срещу друг, те никога не са се ранявали взаимно, по колкото и хиляди начини да са опитвали. Ще видите какво прави несъзнателно Реджина за Бел в новия епизод. Но от друга страна в Сторибрук, Кралицата се чувства изгубена. Тя е сама – без баща си, без Даниел, без Хенри, без никого. Кой ѝ остава? Г-н Голд е чудесния заместител. Не е най-добрата компания, но за момента е всичко, което има.

Някой подкрепя ли я?
Лана Парила: Както споделих на приятеля си преди дни, да изиграя тази героиня е истинско предизвикателство. Тази личност се нуждае от пространство, от възможност понякога да бъде сама и в същото време да е център на общественото внимание. Казах на приятеля си: "Нямаш представа колко трудно е и колко работа имам. Тези чувства трябва да бъдат вътре в мен, за да мога да ги предам на публиката. Тя е изгубила всичко, благодарение на майка си!". Аз започвам да се държа странно, за да вляза в роля, а той се шегува: "Ами добре, Лан, щом искаш да се вживееш в ролята, аз те напускам, за да останеш сама и да можеш да го почувстваш истински. Ще се върна, когато сцената е заснета." (смях). Сега се смея, но тогава плаках през цялото време. Не мога да си представя да бъда сама и за Бога, не мога да си представя през какво трябва и е минала тази жена. Сценарият е великолепен! Обаче най-големия кошмар би бил да прекоси границата на Сторибрук, защото тогава ще остане съвсем сама и няма да има дори г-н Голд.

Ще видим ли повече от една стая със сърца и най-вече на кого са те?
Лана Парила: Знаете ли, забавното е, че самата аз си задавах този въпрос, когато четох сценария - какви са тези сърца и на кого принадлежат? Взела ли е сърцето на Лирой и затова той е Сърдитко? Или е взела сърцето на Руби и тя става вълк без чувства? Или това е сърцето на Баба, която мисли най-вече за бизнеса? Или тук са сърцата на всички и тя може да ги убие, когато пожелае? Те дали помнят? Не знам, но е факт, че има стотици сърца и не може поне част от тях да не са на главните герои. Продължавам да си задавам въпроса, който поставиха в епизод 15 от първи сезон, а именно: "На кого беше сърцето, което Руби откри в кутията"? Както си спомняте, то би трябвало да е на Катрин, но Катрин беше жива. Обаче да не забравяме, че изваденото сърце не убива притежателя му, така че в крайна сметка, случилото се на моста на троловете, може да ни наведе на мисълта, че намереното сърце в кутията, действително е било на Катрин. Разбира се, това не съм го прочела още като сценарий, но това си представям като актьор.

Е, приятели, какво мислите? Реджина, която е Злата кралица още ли е зла или не чак толкова?

 ****  Превод: Свилен Димитров
Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар