неделя, 2 декември 2012 г.

Спойлери! Дженифър Гудуин и Дженифър Морисън отговарят на изгарящи въпроси!


Какво беше за вас да снимате първата половина на сезон 2 в сравнение със сезон 1? 
Бяхте разделени от половината актьори, работехте с нови хора, снимахте почти на открито в сравнение с уютната снимачна площадка....
Морисън: Имахме доста добри затоплящи неща в дрехите си, затова не замръзнахме до смърт. Чувствахме се по един и същи начин, защото се имахме една друга, в съзнанието ми и се чувствахме сякаш правим друг сериал заедно или нещо подобно, защото бяхме с двама нови актьори в съвсем различна ситуация.
Гудуин: И в свят, където Ема никога преди не е била. 
Морисън: Да и въпреки, че Снежанка е била там, сега е много по-различно. Така че всичко беше ново за всички нас по определени начини, но мисля, че беше много забавно.
Гудуин: Аз също.
Морисън: Много се забавлявахме със Сара (Болгър) и Джейми (Чънг). Нещо като нашата малка "банда". 
Гудуин: Колко често можете да срещнете четири актриси, които наистина искат да работят заедно всеки ден?
Морисън: Наистина се харесваме една друга. Да. 
Гудуин: Моето желание в края на миналия сезон, след като разбрах, че проклятието ще бъде развалено беше да се фокусираме върху отношенията между Снежанка и Ема. То се изпълни след като бяхме изпратени в свят, където всичко, което героите могат да правят е да свикнат с новата динамика и да научат по нещо една за друга, докато се изправят пред външни пречки и нямат време да бъдат семейство.

Какво ви липсва най-много от работата с другите актьори?  Имаше ли някой, който пееше и разказваше вицове през почивките?
Гудуин: Лий Аренбърг и Меган Ори са такива.
Морисън: Те са забавни.
Гудуин: Те са много забавни. Всъщност имах много проблеми с това да остана в роля, докато работех с Лий Аренбърг, защото постоянно ме караше да се смея. Не можех да спра да се смея. 

Актьорството е непредвидима кариера, която не зависи от вашите желание и таланти - ролите ви в "Д-р Хаус" и "Голямата любов" можеха да бъдат определящи за вас. Въпреки това в "Имало едно време" вие имате възможността да създадете герои, които са толкова различни и толкова необикновени. Какво е чувството?
Морисън: Обичам актьорството, защото няма нужда да повтаряш едно и също нещо отново и отново всеки ден и това ме привлече към избора на тази професия. Затова да ми дадат възможност да направя нещо напълно различно беше сбъдната мечта за мен. Изключителна награда. 
Гудуин: В изпълнение на мечтата ми винаги да се променям и да играя различни герои, винаги съм била пристрастена към смяна на жанровете. Никога не съм била в настроение да правя същото нещо като предишният път. Следователно ето ме и мен от романтична комедия към епохален филм... Не мога просто да стоя така. Направих това за моята осем годишна и бъдеща кариера, а и защото съм "Диснифил" и специално бях обсебена от израстването на Снежанка. Една от основните ми мечти винаги е била да изиграя принцеса на "Дисни" и написана от тези хора (Адам Хоровиц и Едуард Китсис) тя е толкова еволюирала и отлично направена като по-възрастна. 

Казах това и на панела ви на PaleyFest - че този сериал или ще бъде хит или ще потъне в забрава.
Гудуин: Да, разбира се. 
Морисън: Всички знаехме това. 
Гудуин: Но ни беше обещано, че ако потъне в забрава ще е по наша вина. (смее се)
Морисън: И също така, че ще получим уважение за това, че сме направили нещо толкова дръзко и смело.

Наскоро дадох подкрепа на специалните ефекти на шоуто, защото докато някои хора обичат да  ги критикуват, те са задължителни, а бюджетът няма внезапно да....
Гудуин: Ние няма да получим 30 милиона на епизод - не. Няма да се случи. Дори не мога да си представя колко бързо правят тези неща. И за да бъда честна - не бях сигурна за специалните ефекти. В това отношение винаги съм била "Не показвайте чудовището" тип човек, но това е толкова творческо и смело, че се надявам, че местим технологията в нови посоки.
Морисън: Някой трябва да направи малки опаковки за микрофони. Това е моята молба към света.
Гудуин: О, Боже мой - да. Аз искам микрочип в себе си. Всъщност сънувах това миналата нощ - че имаме микрочипове. И аз ще си направя такава операция. Просто искам нещо, което могат да сложат под кожата ми и да имам контрола да го включвам и изключвам. 
Морисън: Не знам дали бих стигнала толкова далече, но се чудя защо докато всичко останало става толкова малко как опаковките за микрофони продължават да са толкова несръчни?

Като говорим за специални ефекти - Джени, разкажи ни за сцените в отвъдното. Имаше ли истински пламъци някъде около теб или беше само диско етаж?
Морисън: Беше диско етаж. (смее се)
Гудуин: Аз някак си исках истински пламъци, за да мога по някакъв начин да уловя драматизма на сцената, защото нямахме идея какво ще бъде. Но да, ние бяхме само на "диско етаж", макар че съм убедена, че ключът към добрите ефекти е да имаме истински етаж и това беше една от най-странните сцени, които съм заснемала. Между другото причината да искам истински пламъци беше, че не разбирахме колко силни и големи ще бъдат и да реагираш на нещо, което не си виждал преди понякога работи, но понякога е голямо предизвикателство. 

Да. Ти си на тиха сцена, крещейки на Джош, докато той е на няколко метра от теб.
Гудуин: Но най-странната част от сцената беше това, че не знаеха кой от нас в кой момент ще бъде прозрачен я снимахме цялата няколко пъти от различни перспективи. 

Наистина не очаквах този обрат - че няма да успеете да се целунете и това ще остави Чаровния в капана на проклятието на съня. Казах си "О, човече, той е прецакан."
Гудуин: Плаках докато четях тази част.
Морисън: Аз също.

Отиваме към зимния финал. Значи сега Аурора е двустранно радио? Нещо като вълшебната огърлица в "Повелителят на зверовете"?
Гудуин: Да! Бях забравила за този филм. Това е забавно. Да, сега и четирите сме заедно и отиваме в килията на Румпелщилцхен да вземем мастилото от калмари. 
Морисън: Докато Кора е взела сърцето на Аурора, така че тя се държи като нейна кукла. 

Има ли допълнителна мотивация за дамите сега, когато Чаровния е в капана на проклятието на съня? По-голяма причина от всякога да се върнат в Сторибрук?
Морисън: Те просто продължават да добавят и задържат повече причини и със сигурност чувстват върху себе си напрежението от това, че трябва да се завърнат.
Гудуин: Тролове и зомбита, откраднати сърца, Чаровния и ...
Морисън: И това оправдава Снежанка, която стреля срещу Мулан. В този момент е въпрос на живот и смърт. 

Джени, по-добра ли си в стрелбата с лък от Джен в борбата с меч?
Морисън: Аз използвах меча за такава борба в средата на финала. 
Гудуин: И беше невероятно. Мисля, че съм доста мнителна за фалшивите си умения в стрелбата с лък. Това е нещо, което съм правила като дете и когато трябваше да стрелям с истински стрели те отиваха там, където трябва. Но има правила за сигурност на снимачната площадка - ако някой е пред мен не мога да използвам истинска стрела.

Какви пречки може да има на пътя ви към вземането на мастилото от калмари? Не мога да си представя по-лесно нещо от това да отидете и да го вземете. 
Морисън: Най-очевидната пречка е, че имаме шпионин между нас, така че Кора винаги ще бъде една крачка пред нас. Най-ужасяващото в Кора, като злодей е, че тя е изключително хитра. Винаги има едно несигурно чувство от сорта на "Какъв ще е следващият й ход? Как ще ги спре?" Тя е способна на всичко в книгата ни.
Гудуин: Дори самият Голд е пречка. Никога не сме сигурни, че можем да му вярваме за условията на информацията, която споделя с нас. Заради егоизма му нещата винаги се обръщат в наша полза в борбата с него и....
Морисън: Не можем да разберем защо.
Гудуин: Не можем да разберем защо и не можем да му вярваме. 

Джен, ще станем ли свидетели на нещо магическо свързано с Ема? Не сме виждали повече от това след премиерата на сезон 2, когато тя помогна на Реджина да завърти шапката.
Морисън: Наистина не знаем дали това не беше просто съвпадение. Магията е непредвидима, затова не можем да сме сигурни, че това е станало заради Ема. Има много неща, които трябва да изследваме около Ема, защото тя е единствената, която познава себе си като човек и не е приказен герой. Мисля, че много, много бавно и едва доловимо ще има малки следи за разгадаване със сигурност. 

Мислила ли си по въпроса за връзка между Кук и Ема на този етап?
Морисън: Трябва да има някаква много интересна логика, която да накара Ема да иска да бъде със злодей. 
Гудуин: Родителите ти няма да го одобрят.
Морисън: Това, което виждам и мисля, че и феновете виждат е, че те са сродни души. И двамата са били крадци преди и са намерили творчески начин да оцелеят в този живот. Когато работим заедно, усещам това, че той се чувства като истински партньор - но не точно сега и не по романтичен начин. Тя разбира, че си пасва с него в много отношение, затова мисля, че има някаква връзка. 

Като говорим за крадци - ще видим ли Нийл Касиди отново? Въпреки всичко той беше един вид "призован" от апартамента си в Ню Йорк. 
Морисън: Да, ще го видим. Това трябва да се случи в даден момент.

Какво научихте една за друга след прекараното време заедно? Джени наистина ли играе страхотно ролята на готина майка?
Морисън: Да, наистина. Винаги съм го знаела. Мисля, че е очевидно.

Джени, каква е Джен като дъщеря? Очакваш ли проблеми с вечерния час, с момчетата?
Гудуин: Не, Джен е добро момиче, което е нещо необичайно в този бизнес. Готова съм да я осиновя. 
Морисън: Ние сме приятелки от години преди този проект, така че това е една от онези мечтани ситуации в които работиш с някой, когото вече познаваш и за когото те е грижа. 
Гудуин: Джен наистина е единственият човек, с когото исках да направя това. Бях цитирана погрешно в едно интервю, с журналист, които не записваше разговора ни, както теб в момента, а само си водеше бележки. Казах, че ако бъда изпратена в друга страна да участвам в проект за следващото поколение Дженифър Морисън абсолютно е човека, с който искам да направя това. Но начина по който са ме цитирали беше "Дженифър Морисън абсолютно е човека, с когото искам да прекарам остатъка от живота си в друга страна".
Морисън: Беше много забавно. Все едно сме влюбени. 
Гудуин: Точно за това не го поправих - беше страхотно.

Можете ли да издадете нещо за финалните моменти от финала на средата на сезона? През какви емоции ще преминат зрителите през последните минути?
Гудуин: Боже, нямам търпение да го видят. Толкова е приятно. И все пак....
Морисън: Нещата са такива, че по някакъв начин не знаем дали ще се върнем и дали ще преминем през портала, докато в Сторибрук те наистина не знаят дали ние ще преминем през портала или някой друг. Наистина изостря емоциите.
Гудуин: И след всичко, през което преминахме, нещо може да....
Морисън: Да ни убие. 
Гудуин: Да. Това ще бъде фатално при завръщането ни. 


 ****  Превод: Ахинора Бориславова
Моля ако използвате този превод посочете източника! Уважавайте труда на преводача!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар